Domeinnaam nog beschikbaar? www. .
Zoeken:

Frequently Asked Questions / Veel Gestelde Vragen

Algemeen
Webhosting
Domein namen
Spam
Dedicated / Colocated / Virtual Private Servers
Internet Drive
Hosted Exchange


Frequently Asked Questions / Veel Gestelde Vragen > Dedicated / Colocated / Virtual Private Servers

Xen: Mijn nieuwe VPS heeft een CPU load van 100%, waardoor komt dat?
XEN: Na een upgrade/update krijg ik de melding "4gb seg fixup".
Voordelen van VPS t.o.v. Dedicated Hosting
Voordelen van VPS t.o.v. Shared/Reseller Hosting
Virtual Private Server (VPS)/ Virtual Dedicated Server (VDS) / Dynamic Dedicated Server (DDS)
Welke besturings systemen worden aangeboden?
Wat betekent VPS?
Wat is zo'n Virtuele Server?
Wat is Xen?
Wat is OpenVZ?
Wat zijn de voordelen van Xen?
Wat zijn de voordelen van OpenVZ?
Welke DNS resolvers kan ik gebruiken?
Welke methoden zijn er om dataverkeer te berekenen?
Waar slaat "Private" op?
Heeft een VPS ook een eigen kernel?
Zijn VPS's echt 100% onafhankelijk van elkaar?
Is het ook mogelijk om op 1 server zowel Windows en Linux VPS\'s te draaien?
Eigenlijk kan ik op een VPS alles doen, wat ik op een dedicated server kan doen?
Zijn er ook dingen die ik beter niet op een VPS kan hosten?
Hoe zeg ik mijn Dedicated / Colocated / Virtual Private Servers bij Web://Xtra op?Xen: Mijn nieuwe VPS heeft een CPU load van 100%, waardoor komt dat?

De oplossing is het volgende commando uit te voeren:
pkill -f nash

Indien deze regel nog niet in /etc/rc.local (debian) of /etc/rc.d/rc.local (centos/fc) staat, dan kunt u deze toevoegen.


XEN: Na een upgrade/update krijg ik de melding "4gb seg fixup".

Deze melding zorgt voor een iets hogere server load. Het probleem kunt u oplossen door het volgende te doen:
mv /lib/tls /lib/tls.disabled

Indien /lib/tls en /lib/tls.disabled beide bestaan doe dan het volgende:
rm -rf /lib/tls.disabled
mv /lib/tls /lib/tls.disabled
reboot

Tevens moet het volgende gedaan worden in CentOS 5.x:
echo hwcap 0 nosegneg > /etc/ld.so.conf.d/kernelcap-`uname -r`.conf
ldconfig
reboot


Voordelen van VPS t.o.v. Dedicated Hosting

Een VPS is een stuk goedkoper dan een dedicated server. Er zijn wel budget dedicated servers te vinden die net zo goedkoop zijn als een VPS, maar die zijn kwalitatief niet zo goed als een VPS van dezelfde prijs. Een VPS maakt namelijk gebruik van hardware van echte server hardware en hoogwaardige RAID arrays (data redundantie), terwijl een budget dedicated server (over het algemeen) gebruik maakt van goedkope hardware en een enkele harde schijf (of software RAID).

Tevens bieden wij onze VPS's aan in combinatie met gratis server beheer (management), terwijl dat bij de meeste budget dedicated servers niet zo is. Dit verschilt dan wel weer per provider. Het is dus ook erg belangrijk om aan je provider te vragen wat voor management is inbegrepen - en doe dat vˇˇrdat je een bestelling plaatst.

Tenslotte zijn VPS's schaalbaar. Stel dat je op een bepaald moment wilt upgraden, dan kan dat zonder dat je een nieuwe schijf aan de server hoeft toe te voegen, en zonder downtime. Ook is het mogelijk om een VPS uit te breiden met extra CPU capaciteit, RAM en soms ook bandbreedte, zonder de VPS zelfs maar te hoeven rebooten.


Voordelen van VPS t.o.v. Shared/Reseller Hosting

Shared- en Reseller Hosting accounts maken bij Web://Xtra ook gebruik van hoogwaardige hardware, en de kosten daarvan worden gedeelt met de andere accounts op dezelfde server. Echter bestaat er geen (of weinig) isolatie tussen de shared hosting accounts.

Een VPS daarentegen heeft zijn eigen processen, eigen RAM, eigen filesystem, eigen sockets, enzovoorts. Er bestaat dus volledige isolatie tussen de VPS accounts op dezelfde server. Als een script wat draait op een VPS terecht raakt in een oneindige loop, dan veroorzaakt dit enkel een hoge load op die VPS, de andere VPS's hebben hier totaal geen last van. Als hetzelfde gebeurt op een shared hosting server, hebben alle accounts op de server daar last van.

Daarnaast heb je als klant zijnde volledige root toegang tot de VPS. Dit heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je zelf dingen kunt installeren. Als je bijvoorbeeld een bepaalde PHP module nodig hebt, kan je die naar eigen inzicht toevoegen. Het nadeel is dan wel weer dat je de kennis nodig hebt om een server te beheren.


Virtual Private Server (VPS)/ Virtual Dedicated Server (VDS) / Dynamic Dedicated Server (DDS)

Een virtuele private server (VPS) (die ook wel Virtuele Dedicated Server, afgekort VDS) is een server die doormiddel van virtualisatie met andere gevirtualiseerde servers op een fysieke server worden uitgevoerd.

De virtual private servers overbruggen het gat tussen de shared Webhosting diensten en de Dedicated Server diensten. Een VPS werkt onafhankelijk van andere VPSen en is minder kostbaar dan een Dedicated server. Aangezien een VPS zelfstandige virtueel werkend systeem is. U heeft volledige root toegang en kan zelf bepalen wat u installeert op uw virtuele server.

U kunt later gemakkelijk de overstap maken naar een (Dynamic) Dedicated Server (DDS). Een Dynamic Dedicated Server is een Dedicated Server met 1 VPS/VDS met slechts een prestatieverlies van 2%, het voordeel is, dat wanneer de Dedicated Server hardware onvoldoende blijkt te zijn voor de applicaties welke uitgevoerd/aangeboden worden op de VPS/VDS, dat de VPS/VDS gemakkelijk zonder herinstallatie binnen enkele minuten overgezet kan worden naar een betere server.


Welke besturings systemen worden aangeboden?

Kijk voor het volledige overzicht op:
https://www.webxtra.eu/info/virtual-private-servers.40.html
Let op! Deze lijst veranderd continu, aangezien er steeds meer mogelijk wordt!


Wat betekent VPS?

Virtual Private Server


Wat is zo'n Virtuele Server?

Bij deze technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleinere (virtuele) servers.


Wat is Xen?

Xen levert beveiligde isolatie, beheer van resources, kwaliteitsgaranties en live migraties van virtuele machines.

Op processoren met Intel VT of AMD-V extensies kan Xen ieder besturings-systeem ongemodificeerd draaien. Paravirtualisatie maakt gebruik van hardwarematige virtualisatie voor betere prestaties en beveiliging.


Wat is OpenVZ?

OpenVZ is een Linux-gebaseerde softwaretechnologie voor server-virtualisatie op het niveau van het besturingssysteem.

Virtuele servers garanderen dat applicaties niet conflicterend zijn en onafhankelijk van elkaar opnieuw opgestart kunnen worden.

OpenVZ maakt geen gebruik van harde limieten en is vergelijkbaar met chroots en jails.


Wat zijn de voordelen van Xen?

# Geen overboeking van server capaciteit. De fysieke resources worden uitsluitend voor Uw VPS gereserveerd.
# Minder VPS machines op een fysieke server.
# Compleet geisoleerd besturingssysteem waardoor U volledig een eigen kernel, software en libraries kunt gebruiken.
# Volledig beheer van eigen machine o.a. opstarten, herstarten, afsluiten en backuppen
# Hoge en snelle prestaties die vergelijkbaar zijn met een dedicated server


Wat zijn de voordelen van OpenVZ?

# Hoge prestaties bij gebruik voor standaardapplicaties (DNS server, WebServer, DirectAdmin,InterWorx e.d.)
# Mogelijkheidheid om ongebruikte server capaciteit te benutten. U krijgt dus eigen gereserveerde capaciteit maar kunt altijd meer gebruiken indien het beschikbaar is. (bijvoorbeeld geheugen)
# Makkelijker te onderhouden door beschikbaarheid van centrale updates. # Meer controle en lagere kosten dan standaard reseller of virtual hosting.


Welke DNS resolvers kan ik gebruiken?

U kunt de volgende DNS resolvers gebruiken:

IPv4 resolvers
nameserver 93.157.1.15
nameserver 141.138.151.189 LET OP! Gewijzigd sinds 9 augustus 2016
nameserver 199.175.54.173 LET OP! Gewijzigd sinds 1 augustus 2013

IPv6 resolvers
nameserver 2001:67c:54:3::7
nameserver 2607:8b00:2::3053:2736


Welke methoden zijn er om dataverkeer te berekenen?

We kennen drie methoden van dataverkeer berekening. Je krijgt hier mee te maken als je zelf een server wilt plaatsen. Het is dan belangrijk om te weten welke vorm het beste bij jou server past. Om dit stuk te kunnen begrijpen, moet je eerst het volgende weten:

Dataverkeer is de hoeveelheid data die word verzet vanaf jouw server(s) naar het Internet. De data wordt uitgedrukt in bits, bytes, of een veelvoud daarvan. Hierbij gelden de volgende afspraken:

Een bit is een binair getal, 8 bits is gelijk aan een Byte. Let op het hoofdletter gebruik, Byte is met een hoofdletter, bit niet! Dus een Mb is een megabit, een MB is een megabyte. Veelvouden worden altijd gemaakt door de grootheid met 1024 te vermenigvuldigen:

1 Kilobyte (KB) = 1024 Byte (B)
1 Megabyte (MB) = 1024 Kilobyte (KB)
1 Gigabyte (GB) = 1024 Megabyte (MB)
1 Terabyte (TB) = 1024 Gigabyte (GB)

Wanneer er 'ps' achter de afkorting staat, dan bedoelen we per seconde. Dus 10 Mbps is 10 Megabit per seconde. Eén van de veel gebruikte termen die belangrijk is bij de berekening, is bursten. Er zijn veel definities voor bursten, ik bedoel met bursten dat de gebruikte snelheid van het netwerk tijdelijk behoorlijk omhoog schiet. Dus als via het netwerk normaal 1 Mbps verbruikt wordt, maar gedurende een korte periode 10 Mbps, dan noemen we dat bursten.

Hier worden de verschillende methoden uitgelegt:

95th percentile

Hierbij wordt met een bepaalde interval, meestal 5 minuten, een meting gemaakt van je huidige dataverkeer. Het huidige dataverkeer is in dat geval een gemiddelde van de afgelopen 5 minuten (geen moment opname dus). Al deze metingen worden opgeslagen in een database. Aan het einde van de maand wordt berekend hoeveel jij hebt verbruikt, daarbij wordt eerst 5% van de pieken verwijderd. Dat is gemiddeld een dikke 36 uur dataverkeer per maand, oftewel 432 metingen van 5 minuten. Van de resultaten die overblijven (95% van de metingen) wordt het hoogste resultaat gepakt, dat is het voor jouw berekende dataverkeer voor die maand.

Voorbeeld 1:
25% van de metingen is 0 Kbps, aangezien je server 's nachts niets doet.
50% van de metingen is 128 Kbps, dat is door de dag heen.
20% van de metingen is 512 Kbps, dat is als het druk is in de avonden.
5% van de metingen is 8192 Kbps, dat zijn de pieken als iemand iets download van jouw server met een snelle verbinding.

Bij de 95th percentile meting wordt die 5% met 8192 Kbps achterwege gelaten. Dan de hoogste meting is 512 Kbps, oftewel 0,50 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voorbeeld 2:
Je dataverkeer is altijd rond de 128 Kbps, zonder pieken. Maar op een gegeven moment krijg je een DDoS attack. Hierbij wordt bijvoorbeeld 20 uur lang 80 Mbps verzet. We hebben net gezegd dat 5% van de maand ongeveer 36 uur is, dan wordt die 20 uur DDoS dus compleet achterwege gelaten bij de berekening. Je 95th percentile is dan de 128 Kbps die je de rest van de maand hebt verzet.

Voor- en nadelen:
Deze berekening is vooral gunstig als je een redelijk constant dataverkeer hebt, en niet berekend wil worden bij een fikse DDoS attack of een plotselinge fikse toename in dataverkeer (slashdot effect).

Een nadeel is bijvoorbeeld als volgt: Je hebt een streaming server waar je dagelijks 2 uur lang 25 Mbps trekt, maar de rest van de dag doet je server niets. Dat is netto zo'n 60 uur per maand dat je 25 Mbps trekt, daarvan wordt 36 uur pieken verwijderd, maar houd je nog steeds 25 Mbps over als hoogste waarde. Je krijgt dan een hoge rekening voor relatief weinig dataverkeer. Dit voorbeeld geldt ook voor gameservers.

Avarage Bandwith

Er worden meerdere namen gebruikt voor deze methode, bijvoorbeeld Avarage/Volume Bandwidth of Netto dataverkeer. Het komt er op neer dat er een gemiddelde wordt genomen van al je dataverkeer. Ook hierbij wordt iedere 5 minuten een meting gemaakt van je dataverkeer. Aan het einde van de maand wordt van alle metingen het gemiddelde genomen. Dit is hetzelfde als dat je al je dataverkeer gaat optellen. Bij deze methode wordt zowel in GB als Mbps gerekend. Bij kleine hoeveelheden wordt vaak het aantal gigabytes aangegeven, bij grote hoeveelheden vaak het gemiddelde Mbps. Wordt er iedere dag 2048 MB van jouw server gedownload? Dan heb je na 30 dagen dus 60 GB dataverkeer gehad, dat is hetzelfde als gemiddeld 192 Kbps.

Voorbeeld 1:
25% van de metingen is 0 Kbps, aangezien je server 's nachts niets doet.
50% van de metingen is 128 Kbps, dat is door de dag heen.
20% van de metingen is 512 Kbps, dat is als het druk is in de avonden.
5% van de metingen is 8192 Kbps, dat zijn de pieken als iemand iets download van jouw server met een snelle verbinding.

Als we dit gaan meten met de Avarage methode (in een maand van 30 dagen), dan doen we dus: (0,00 * 0 Kbps) + (0,50 * 128 Kbps) + (0,20 * 512 Kbps) + (0,05 * 8192 Kbps) = 576 Kbps gemiddeld. Dit is ongeveer 0,56 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voorbeeld 2:
Je dataverkeer is altijd rond de 128 Kbps, zonder pieken. Maar op een gegeven moment krijg je een DDoS attack. Hierbij wordt bijvoorbeeld 20 uur lang 80 Mbps verzet. We gaan weer uit van een maand met 30 dagen. Hiervan is 20 uur ongeveer gelijk aan 2,78%. De bereking is dan als volgt: (0,9722 * 128 Kbps) + (0,0278 * 81920 Kbps) = 2402 Kbps gemiddeld. Dit is ongeveer 2,35 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voor- en nadelen:
Een voordeel is dat je van te voren precies weet hoeveel dataverkeer je mag genereren om niet extra berekend te worden. Een nadeel is dat al je dataverkeer wordt berekend, ook dat van een DDoS attack. Het kan bij zo'n aanval dus aardig prijzig worden. Je kunt het beste de Avarage Bandwidth methode kiezen als je dataverkeer redelijk instabiel is.

Unmetered Bandwith

Deze methode wordt ook soms aangegeven met FlatFee of Unlimited Bandwidth. FlatFee betekend dat je iedere maand hetzelfde betaald, ongeacht je dataverkeer. Unlimited Bandwidth is eigenlijk een foutieve benaming, aangezien er wel een limiet is. Het limiet is de snelheidsbegrenzing, oftewel een CAP. Je Internet verbinding wordt gecapped op een bepaalde snelheid, bijvoorbeeld 10 Mbps. Je kunt zoveel dataverkeer genereren als je wilt, je wordt altijd hetzelfde gefactureerd. Dus bij 10 Mbps kun je per maand zo'n 3,1 Terabyte dataverkeer genereren.

Voor- en nadelen:
Voordeel is dat je exact weet hoeveel je iedere maand moet betalen, ongeacht hoeveel dataverkeer je genereert. Een nadeel is dat je snelheid begrenst wordt. Je kunt met 10 Mbps Unmetered Bandwidth nooit bursten naar 100 Mbps als je dat zou willen. Een drukke server kan traag worden door die begrenzing. Een oplossing daarvoor is 100 Mbps nemen, maar dat is natuurlijk behoorlijk duur. Je kunt dan wel 31 Terabyte per maand verzetten.


Waar slaat "Private" op?

Iedere VPS krijgt een eigen portie resources toegewezen, welke (over het algemeen) gegarandeerd beschikbaar zijn voor de VPS. Als voorbeeld kan de fysieke server 8GB ram hebben, waarvan 256mb gegarandeerd voor elke VPS beschikbaar is.

Elke VPS heeft zijn eigen RAM, eigen diskruimte, eigen processen, eigen OS, eigen serverload, en zelfs een eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk, en dus "Private".


Heeft een VPS ook een eigen kernel?

Dat is mogelijk bij Xen en KVM virtualisatie, vraag ons naar de mogelijkheden.


Zijn VPS's echt 100% onafhankelijk van elkaar?

Normaliter: ja. Echter, in extreme gevallen, zoals bij een grote DDoS (aanval op de server), kan het voorkomen dat het host-systeem zo erg overbeladen raakt, dat de andere VPS's op dezelfde server daar ook last van hebben. Dat is natuurlijk ook niet raar, want een grote DDoS kan zelfs hele netwerken platleggen. Maar onder normale omstandigheden zijn VPS's onafhankelijk. Als 1 VPS op de server een hoge load heeft, dan heeft alleen die VPS zelf daar last van, en andere VPS's niet.


Is het ook mogelijk om op 1 server zowel Windows en Linux VPS\'s te draaien?

Dat hangt af van de technologie die gebruikt wordt. Bij Xen, KVM, VMware en MS Virtual Server is dat mogelijk. Bij Virtuozzo, openVZ en UML is dat niet mogelijk. Virtuozzo kan wel Windows VPS's draaien, maar dan moet er op de fysieke server ook Windows draaien (er kunnen dan op die fysieke server dan dus geen Linux VPS's draaien).


Eigenlijk kan ik op een VPS alles doen, wat ik op een dedicated server kan doen?

ja. Stel dat je modificaties aan de kernel wilt doen bijvoorbeeld, dan wordt dat wat lastiger, al is het technisch wel mogelijk. Maar dat zijn dingen die de normale gebruiker nooit nodig zal hebben.


Zijn er ook dingen die ik beter niet op een VPS kan hosten?

Ja; applicaties die heel erg CPU intensief zijn, zoals gameservers. Afgezien daarvan kan eigenlijk alles zonder enkel probleem draaien op een VPS.


Hoe zeg ik mijn Dedicated / Colocated / Virtual Private Servers bij Web://Xtra op?

U kunt uw Dedicated / Colocated / Virtual Private Server eenvoudig 24 uur per dag (direct) opzeggen via ons Self Service Center

Tevens is het mogelijk om een formulier te downloaden en deze vervolgens, na ondertekening, aan ons te sturen per email: support@webxtra.eu

Let op!

Bij de opzegging van een Dedicated Server en Colocatie wordt uw opzegging gecontroleerd op basis van uw order en contract gegevens, hier gelden andere opzegtermijnen en contractsduur voor dan bij een Virtual Private Server. U ontvangt bij de opzegging van een Dedicated Server en Colocatie een bericht van ons met daarin de mededeling wanneer het contract af loopt en in het geval van Colocatie, voor wanneer u uw apperatuur uit het datacenter verwijderd moet hebben.


algemene voorwaarden | disclaimer | privacy policy |© Copyright 2004-2012 Web://Xtra