Domeinnaam nog beschikbaar? www. .

Virtual Private Servers Kies uw Virtual Private Server

VPS Specificaties

Xtra Small

Xplore

Xposé

Xact

Xclusive

Cores: 1 Intel Xeon 1 Intel Xeon 2 Intel Xeon 4 Intel Xeon 8 Intel Xeon
Geheugen: 256 Mbyte 1024 Mbyte 2048 Mbyte 4096 Mbyte 8192 Mbyte
Quota: 10 Gbyte 50 Gbyte 100 Gbyte 200 Gbyte 300 Gbyte
Dataverkeer: 100 Gbyte 1.000 Gbyte 2.000 Gbyte 4.000 Gbyte 6.000 Gbyte
Controle paneel mogelijk:
IPv41:
IPv61:
Setup kosten:
Contract periode: 3 maanden 3 maanden 3 maanden 3 maanden 3 maanden
           
Prijs per maand2: € 2,75 € 4,50 € 8,50 € 17,50 € 37,50
           
 

1
(Meer) IPv4/6 adressen op aanvraag.
2Facturatie geschiedt per kwartaal.
 


Extra Opties

Controle panelen zijn direct met 1 klik te installeren, met uitzondering van Direct Admin.

Controle panelen: beheerders/resellers/gebruikers interface
Aanrader: InterWorx-CP voor Unlimited Domains
cPanel voor Unlimited Domains
Direct Admin voor Unlimited Domains
Plesk 11 voor 10 Domains
Plesk 11 voor 100 Domains
Plesk 11 voor Unlimited Domains

Controle panelen: enkel met een beheerders interface
Aanrader: Webuzzo - 310 scripts makkelijk te installeren
Webuzzo Free - 59 scripts makkelijk te installeren
Webmin

Overige:
Extra IP adres

(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)


(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
(Klik voor een demo)
Prijs per maand 
€ 8,00 
€ 15,00 
€ 8,00 
€ 14,00 
€ 34,00 
€ 53,00 


€ 2,50 
gratis! 
gratis! 


€ 1,50 
 


De volgende besturingssystemen worden geleverd:

Overige Linux of BSD besturingsystemen zijn mogelijk,
neem hiervoor contact met ons op.

CentOS 4.x / 5.x / 6.x / 7.x
Debian 4.x / 5.x / 6.x / 7.x
Fedora 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 18 / 19 / 20
OpenSuse 11.x / 12.x
Ubuntu 8.x / 9.x / 10.x / 11.x / 12.x / 13.x / 14.x
Scientific Linux 6.x
SuSe 11.x / 12.x / 13.x

 

 

Wat is een Virtual Private Server (VPS)?


Een virtuele private server (VPS) (die ook wel Virtuele Dedicated Server, afgekort VDS) is een server die doormiddel van virtualisatie met andere gevirtualiseerde servers op een fysieke server worden uitgevoerd.

U kunt later gemakkelijk de overstap maken naar een (Dynamic) Dedicated Server (DDS).
Een Dynamic Dedicated Server is een Dedicated Server met 1 VPS/VDS met slechts een prestatieverlies van maximaal 2%, het voordeel is dat wanneer uw "normale" Web://Xtra VPS onvoldoende blijkt te zijn voor de applicaties welke uitgevoerd/aangeboden worden, dat de VPS gemakkelijk zonder herinstallatie binnen enkele minuten overgezet kan worden naar een Dedicated Server.

Met uw Virtueel Private Server kunt u uw applicaties testen, ontwikkelen en hosten. Tevens is een VPS uitermate geschikt om als DNS, (fallback) Email of backupserver te dienen. Maar u kunt natuurlijk ook shared webhosting aanbieden en eventueel later overstappen naar een (Dynamic) Dedicated server.

Wat zijn de voordelen van een Virtual Private Server?

Voordelen van VPS t.o.v. Dedicated Server

Een VPS is een stuk goedkoper dan een dedicated server. Er zijn wel budget dedicated servers te vinden die net zo goedkoop zijn als een VPS, maar die zijn kwalitatief niet zo goed als een VPS van dezelfde prijs. Een VPS maakt namelijk gebruik van hardware van echte server hardware en hoogwaardige RAID arrays (data redundantie), terwijl een budget dedicated server (over het algemeen) gebruik maakt van goedkope hardware en een enkele harde schijf (of software RAID).

Tevens bieden wij onze VPS's aan in combinatie met gratis server beheer (management) voor VPS gerelateerde software problemen, terwijl dat bij een dedicated servers niet zo is.

Tenslotte zijn VPS's schaalbaar. Stel dat je op een bepaald moment wilt upgraden, dan kan dat zonder dat je een nieuwe schijf aan de server hoeft toe te voegen, en zonder downtime. Ook is het mogelijk om een VPS uit te breiden met extra CPU capaciteit, RAM en soms ook bandbreedte, zonder de VPS zelfs maar te hoeven rebooten.

Voordelen van VPS t.o.v. Shared/Reseller Webhosting

Shared- en Reseller Hosting accounts kunnen ook gebruik maken van hoogwaardige hardware, en de kosten daarvan delen met de andere accounts op dezelfde server. Echter bestaat er weinig isolatie tussen de shared webhosting accounts.

Een VPS daarentegen heeft zijn eigen processen, eigen RAM, eigen filesystem, eigen sockets, enzovoorts. Er bestaat dus volledige isolatie tussen de VPS accounts op dezelfde server. Als een script wat draait op een VPS terecht raakt in een oneindige loop, dan veroorzaakt dit enkel een hoge load op die VPS, de andere VPS's hebben hier totaal geen last van. Als hetzelfde gebeurt op een shared hosting server, hebben alle accounts op de server daar last van.

Daarnaast heb je als klant zijnde volledige root toegang tot de VPS. Dit heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je zelf dingen kunt installeren. Als je bijvoorbeeld een bepaalde PHP module nodig hebt, kan je die naar eigen inzicht toevoegen. Het nadeel is dan wel weer dat je de kennis nodig hebt om een server te beheren. Daar staat weer tegenover dat als de VPS "managed" is (m.a.w. u heeft een uitgebreide SLA afgenomen), dat je het beheer ervan door je ons kunt laten uitvoeren.

Wat is er inbegrepen?

 • Eigen control panel voor uw VPS;
 • Dataverkeer statistieken;
 • Een eigen IP adres (een extra IP adres voor € 1,50 per maand);
 • We geven de volgende support op een VPS:
  • Performance problemen gerelateerd aan de hardware node.
  • Hardware Problemen;
  • Netwerk Problemen;
  • Reverse DNS;
  • OS Reloads;
  • Reboots.
  •  
Web://Xtra is verantwoordelijk voor de hardware van de server. U blijft zelf verantwoordelijk voor de software en backups.

Het is mogelijk om bij onze (virtuele) servers een SLA (Service Level Agreement) af te sluiten. Zoals de naam al aangeeft ligt in deze SLA vast welke extra service u naast onze standaard diensten afneemt en tegen welk tarief. Denk hierbij aan 24/7 helpdesk en storingsdienst of advies op maat.
De uplink snelheid van de VPS is 10MBit/sec, met uitzondering van de Xact VPS: 15MBit/sec en de Xclusive VPS: 20MBit/sec.

LET OP! Een Virtual Private Server is een dienst welke wordt geleverd op basis van OpenVZ virtualisatie en is bedoeld voor gevorderde gebruikers met kennis van het (beheer van het) gekozen besturingssysteem wanneer u geen uitgebreide service level agreement afneemt (SLA). Web://Xtra kan geen (gratis) ondersteuning geven op software welke geïnstalleerd is/wordt op de VPS wanneer u geen uitgebreide SLA heeft afgenomen. Tevens bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden, updaten en troubleshooten van problemen binnen uw VPS wanneer u geen uitgebreide SLA heeft afgenomen bij ons. We raden u dan ook aan om een uitgebreide SLA af te nemen wanneer u geen of nauwelijks kennis heeft van deze zaken, zodat wij uw VPS kunnen beheren. Klik hier voor meer informatie over onze SLA's.algemene voorwaarden | disclaimer | privacy policy |© Copyright 2004-2012 Web://Xtra